Keman derslerimiz konservatuvar mezunu alanında uzman eğitmenlerimiz tarafından verilmektedir.
Birebir özel ders olarak haftada bir gün bir saat şeklinde yapılmaktadır.müsaitlik durumunuza göre kurs gün ve saatinizi siz belirlersiniz.
Keman, Viyola, Çello (viyolonsel),ve Kontrbastan oluşan yaylı çalgılar ailesi,müzik tarihi ve repertuarında ki köklü geçmişiyle, orkestra müziğinin temel taşlarını oluşturur. Perdesiz enstrümanlar yapıları gereği sabırlı ve disiplinli bir çalışma prensibi gerektirir. Özellikle entonasyon, arşe kullanımı, dizi ve arpej pozisyonlarının doğru oturtulması, gerekli duyum becerisinin gelişiminde önemli rol oynar.
Keman; geniş kısmı çene altına yerleştirilerek yayla çalınan telli çalgıdır.
Ağaç kasnakla birbirine tutturulmuş, hafifçe bombeli, iki düz tahtadan yapılmış bir kutu biçimindedir. Üst kapakta f harfi biçiminde iki yarık bulunur. Sapı boyunca uzanan dört teli koyun ve keçi bağırsağından bunlara sürtülerek ses çıkarmayı sağlayan yay telleri ise at bağırsağından yapılır. İlk kez Hindistan’da yapıldı. Arabistan ve İran aracılığıyla da Avrupa’ya geçti ve bugünkü biçimini 16. yüzyılda Avrupa’da aldı. 18 yüzyılda yetişen keman yapım ustalarının kemanları günümüzde de büyük değer taşır. Stradivarius, Amati ve Guarnerius’un yaptıkları kemanlar bunlar arasındadır.